5 érv a mennyezeti LED lámpa mellett

2019. december 05.

Nézz körül egy kicsit, valószínűleg több LED fény van a környezetedben, mint gondolnád. Ha számítógépet használsz, a kis fény a monitorod vagy a billentyűzeted egyik sarkában bizony LED fény, de ugyanezt látod a laptopodon vagy az okostelefonodon is.
 
Egyes LCD monitorok vagy képernyők háttérvilágítása is gyakran LED-et használ, hiszen ez kevesebb energiát és hőt termel, mint a hidegkatódos fluoreszcens háttérvilágítás. Nem véletlen emiatt, hogy rengeteg elektronikai cikkben használnak LED égőket a gyártók a hosszantartó élettartamuk miatt
 
Ebben a bejegyzésünkben megismerheted a LED-ek előnyeit, valamint arra is fény derül, hogy miért előnyösebbek, mint a hagyományos izzók.
 
 
 
 
 
 

Hosszú élettartam

Szinte az az első tulajdonság, ami mindenkinek eszébe jut a LED-ekről, hogy rendkívül sokáig bírják. Egyes mennyezeti LED lámpák akár több ezer óráig is képesek működni mindenféle probléma vagy csere nélkül. Ez pedig még mindig semmi azokhoz az apróbb LED lámpákhoz képest, amelyek akár egy évtizedet is kibírnak csere vagy javítás nélkül. Ez aztán a kényelem!
 

Hatékonyság a köbön

A jelenlegi piacon a LED égők biztosítják a legoptimálisabb működést, mely azt jelenti, hogy rendkívül hatékonyak. Míg a LED izzók több mint 90 Lumen per Watt-ot képesek kibocsátani, addig a hagyományos izzók csak 15 Lumen per Watt-tal kulloghatnak a LED-es izzók után.
 
Ez azt jelenti, hogy a LED-es izzók az energia több mint 90%-át fényként adják le, s csak kevesebb, mint 10% vész el hő formájában. Ezzel szemben a hagyományos izzók 5-10% fényt bocsátanak ki, a többi hőként távozik. Ezért melegszik fel a régi típusú izzó néhány óra után - mely akár tűzveszélyes is lehet -, s ezért marad aránylag normális hőmérsékletű a LED-es égő.
 

Tartós kivitelezés

Nem véletlenül tesznek a mérnökök az elektromos hajnyírótól az epilátorig egészen a kislámpákon át az autó műszerfalán LED izzókat a gyártás során, hiszen ezek sokkal megbízhatóbbak, mint a hagyományos izzók.
 
Cserére szorult már valaha a telefonodon lévő kis LED lámpa? Esetleg nem fénylenek az autó műszerfalán a kis piktogramok? Nem nagyon hallunk ilyen problémákról. Pont azért, mert a LED izzó évekig, akár évtizedekig is bírja a kiképzést. Sokkal jobban bírja a rázkódást, a környezeti hatásokat legyen az tűző nap vagy jéghideg téli időjárás, a LED lámpa még az ejtésekből fakadó sérüléseket is a legtöbb esetben túléli.
 

Azonnali világítást biztosít

Gyakran alkalmazzák a LED lámpákat az autók harmadik féklámájaként, hiszen ez pillanat alatt kigyullad, mely nagyon fontos, hiszen a mögötte lévő autónak tudnia kell, hogy mikor kell lassítani vagy megállni, hogy elkerülje a koccanást. Tehát ha mennyezeti LED lámpát használsz, akkor ebben az esetben is azonnal tudod elérni a fényforrást, nem kell megvárnod, míg beizzik a szerkezet.
 

LED a jövő

A környezetszennyezés csökkentése érdekében mindenkinek felelősségteljesebben kellene használnia a jelenlegi energiaforrásokat, így érdemes invesztálni néhány LED-izzóba.
 
Ezzel a mennyezeti LED lámpától kezdve a kisebb és nagyobb helységeken át egészen a legkisebb elektromos eszközöd is hatékonyan fogja biztosítani a számodra megfelelő típusú LED fényt.
 
Nem kell bajlódnod a folyamatos izzó cserékkel, s ami a legkényelmesebb, hogy hosszútávon nemcsak energiát spórolsz így, hanem éves szinten több tízezer forintot is megtakaríthatsz ezzel.
 
Kínálatunkban különféle fali, asztali, álló és mennyezeti LED lámpák közül tudsz válogatni, hiszen mi is fontosnak tartjuk a fenntartható energiaforrások mindennapos használatát.
Mennyezeti LED lámpa
további blogbejegyzéseink