Így korszerűsítsd otthonod jelenlegi világítását a Villanyleó csillár webshop csapatának segítségével!

2019. szeptember 24.

Lehet az otthonod csodaszépen berendezve, megveheted a legszebb szőnyegeket, asztalokat és kanapékat, viszont ha nem fordítasz elég figyelmet a fényforrásokra, mit ér a csodaszép enteriőr, ha a világítás miatt kopár, rideg és homályos lesz este a lakás.
 
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen trükköket javasol otthonod optimális megvilágítására a Villanyleó csillár webshop fénytechnikusi csapata.
 

Ne bonyolítsd túl

A lomtalanítás több mint hóbort, pláne napjainkban, amikor a minimalizmus kétségbeesetten próbálja leváltani bolygónk egészségének megőrzése érdekében a materialista eszméket. Ez a koncepció igaz a világításra is.
 
Próbálj arra törekedni, hogy otthonod egyszerű, de mégis nagyszerű legyen. Mit jelent ez?
 
Azt, hogy amennyiben szeretnél egy hatalmas csillárt a hallba vagy a nappalidba, akkor próbáld meg elkerülni a további feltűnően nagyméretű fényforrások használatát, hiszen ez egyrészt elvonja a figyelmet a monumentális függesztékről, másrészt pedig ez utat ad a giccsnek, mely előbb-utóbb rendetlennek tűnő kinézethez vezet.
 

Válaszd ki a megfelelő színhőmérsékletet

A helytelen színhőmérséklet használata radikálisan képes megváltoztatni a szobák hangulatát. Két aranyszabályt érdemes itt figyelembe venned a Villanyleó csillár webshop fénytechnikusai szerint: a meleg és a hideg fény megfelelő használatát.
A meleg fényt inkább a nappaliban, hálóban, hallban vagy a gyerekszobában használd, a hideget pedig akkor, ha koncentrálsz egy bizonyos feladatra, mely lehet munka az asztalodnál, vagy főzés-sütés a konyhában.
 
A meleg fény egyaránt segít este az elalvásnál, a reggeli ébredést is megkönnyíti, hiszen nem lesz annyira idegen és erős a hideg fénnyel szemben.
 
A fürdőszobába, főként a tükör köré szokás hideg fényű izzókat tenni, ahogy a konyhába a konyhapult fölé, illetve a mosogató és a tűzhely köré. Ez a típusú fény segíti a hosszabb koncentrálást, így inkább ezt válaszd a dolgozószobádba, a konyhádba vagy a mosókonyhádba.
 

Használj okos izzókat

A Google Asszisztens, Alexa vagy Siri segítségével már szinte bármilyen típusú okos izzót tudsz akár hangutasítással is irányítani. Így modelltől függően lehetőséged van váltogatni a hideg és meleg fény között, ahogy több millió színárnyalat, illetve több fényfokozat között is tudsz kedvedre válogatni.
 
Ezekben az a jó, hogy csak wifi kapcsolat szükséges hozzájuk, így ha épp valamelyik óceán mellett napozol a parton és van neted, akkor félrevezetheted az otthonod körül lézengő betörőket azzal, hogy fel- és lekapcsolod az okos izzókkal ellátott lámpákat, hogy azt higgyék otthon vagy, nem pedig nyaralsz. Persze ezt be tudod programozni is, így automatikusra is állíthatod, hogy még ezzel se kelljen törődnöd a kiérdemelt pihenésed alatt.
 

Rétegezd a világítást profikkal

Egy túl egyszerűen megvilágított, de egy túl bonyolult és túlvilágított lakás is rideg érzetet kelt, semmint meghitt harmóniát sugározna. Egy modern otthonnak a legtöbb esetben tartalmaznia kell egy központi világítást a mennyezeten, fali, asztali vagy állólámpákat, illetve LED szalagokat, spot lámpákat, valamint érdemes gondolni az éjszakai világításra is a biztonságos közlekedés érdekében.
 
Használd ki a Villanyleó csillár webshop fénytechnikusainak fényfelmérési és tervezési szolgáltatást, amely révén garantáltan hangulatosan és praktikusan lesz megvilágítva az otthonod, hogy a nappalid, a hálód vagy a konyhád mindig abban a fényben ragyogjon, amiben a legjobban érzed magad.
további blogbejegyzéseink