Így válassz LED csillárt a nappaliba

2019. június 19.

 

A megfelelő csillár kiválasztásakor a stílus és az otthonod hangulatához illő anyagok mellett számos más tényezőt is figyelembe kell venni, beleértve a méretet, a fénykibocsátást, a fényforrás típusát, a fényerő-szabályozás lehetőségét (dimmer), és még sok más dolgot is. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen szempontokat érdemes átgondolnod, ha nappali csillárt szeretnél vásárolni.

Mérd le a nappalidat

  1. Első lépésként mérd le, hogy mekkora a nappalid szélessége, hossza és magassága.
  2. Amennyiben vannak a szobában magasra felnyúló bútorok, akkor azoknak is jó, ha leméred a magasságát, nehogy olyan nappali csillárt válassz majd, amelyikhez hozzáérnének a magasabb szekrények vagy a galériáról kinyúló könyvespolcok.
  3. Ezután mérd le a plafontól való távolságot középen addig, ameddig úgy gondolod, hogy leérhet a csillár majd. Ezzel elkerülheted azt, hogy a magasabb lakók véletlenül lefejeljék majd a függesztéket.
  4. Majd nézd meg, hogy mekkora helyre szeretnéd, hogy elérjen a csillár fénye. Ez azért fontos, mert biztosan használsz a fotelek vagy a kanapé mellé állólámpákat vagy különféle olvasólámpákat, így ezeknek a szegleteknek a megvilágításához általában elég szokott lenni egy kis szórt fény a csillárból, hiszen a mellettük lévő kislámpák adják a pontos megvilágítást.
  

Határozd meg a nappali csillár stílusát

Most már megvannak a méretek, így jöhet a szemezgetés az egyre nagyobb kínálatban elérhető nappali csillárok közül. Villanyleó webshopunkban szerencsére rengeteg féle stílusú modell közül tudsz válogatni, hiszen egyaránt rendelkezünk például modern, romantikus, elegáns, minimalista, európai és természetesen klasszikus csillárokkal is.
Ezekre a stílusjegyekre figyelj:
 
  • Textúrák: mindegy, hogy textil, fémes, műanyag vagy akár kovácsolt vas anyagokból készült nappali csillár nyeri el a tetszésedet, amire figyelned kell, az a meglévő bútoraiddal való összhang. Értelemszerűen, ha a textil anyagok dominálnak, akkor érdemes lehet valamilyen textil vagy textil hatású anyagból készült lámpabúrával ellátott csillárt választanod.
  • Színek: itt főként az a kérdés, hogy mennyire szeretnéd kihangsúlyozni a nappaliban a csillárt. Ha a figyelemfelkeltés a cél, akkor a nagyobb típusú, részletesen kidolgozott világos színű modellek között érdemes körülnézned. Viszont ha inkább a minimalista berendezésért vagy oda, akkor választhatsz a modern, klasszikus és természetesen a minimalista stílusú függesztékek közül is, melyek általában maximum két színkombinációt használnak.
  • Formák: ennél a szempontnál ne csak a leendő csillárod formáját tanulmányozd át, hanem az eddigi lámpák és különféle világító elemek stílusát is. Fontos, hogy a leendő csillár illjen az alapkörnyezethez, különben furcsa érzést kelthet, ha nagyon kirí a többi lámpa közül. Nem biztos, hogy pont olyan stílusú csillárt fogsz találni, ami teljesen megegyezik a meglévő lámpáid kialakításával, de egyre csak bővülő kínálatunknak köszönhetően biztosan találsz majd az otthoni modellekhez hasonló típusú csillárt.

LED csillárok a környezettudatosság jegyében

Szerencsére léteznek már LED csillárok is, így ebből a szempontból nem kell aggódni a környezetszennyezés miatt. Kínálatunkban is egyre több LED izzóval működő függeszték található már, így például a luxus kialakítású Imola függeszték vagy az elegáns, rózsaszín habcsodát ábrázoló Sada 5-ös mennyezeti lámpa is kiváló választás lehet.
 
Amennyiben inkább a teljesen minimalista stílus szerelmese vagy, feltétlenül nézd meg a Lugano csodaszép bambusz függesztékeit, melyek érdekes fa és fém elemei elegáns, minimalista, de mégis hangulatos atmoszférát teremtenek szinte bármelyik nappalinak.
 
 
további blogbejegyzéseink