A Villanyleó lámpa webáruház segít megtervezni otthonod világítását

2019. december 02.

Most költöztél egy új lakásba, s nem tudod, hogy alakítsd ki a világítást? Ne aggódj, nem vagy egyedül, mert a Villanyleó lámpa webáruház csapata segít megtervezni otthonod professzionális világítását.
 
Miután beköltöztél a lakásba, s a bútorok már a végleges helyükön vannak, érthető ha azt szeretnéd, hogy ne csak a belső elrendezés adja meg a számodra kedvező atmoszférát, hanem a világítás is éppen olyan legyen, amilyenben Te érzed jól magad.
 

Központi világítás

A legtöbb helyiségben már biztosan fel van szerelve egy központi világítás lehetősége (=kilógnak a plafonból a kábelek), ahova általában egy mennyezeti csillár vagy lámpa szokott kerülni. Természetesen ilyenkor fontos mérlegelned, hogy mely helyiséget milyen stílusban szeretnéd megvilágítani.
 
Általánosságban elmondható, hogy azok a nagyobb helyiségek, ahol fontos a feladat-megvilágítás, mert aktív vagy ott napközben, ott érdemes a fehér fényű izzókat választanod a csillárba. Azokban a helyiségekben, ahol inkább pihensz, vagy készülődsz az alváshoz, ott pedig a sárgás, természetes fényű izzókat próbáld ki először.
 
Természetesen ez csak a központi világításra vonatkozik, hiszen a sokféle fali, asztali vagy állólámpa, de természetesen a spot lámpák fénye is eltérő lehet a központi világítás színétől. Nálunk, a Villanyleó lámpa webáruházban szerencsére nem találsz hiányt egyik típusból sem.
 

Nappali, háló és dolgozó

A nappaliban ajánlatos fehér fényt adó égőket beszerelni a csillárba, viszont az olvasólámpákba a fotelek vagy kanapé mellett inkább a sárgás fényű izzókat szoktuk javasolni, mert azok sokkal kellemesebb fényforrást nyújtanak az emberi szem számára, pláne akkor, ha olvasunk.
 
A hálószobába inkább a természetesebb, sárgás fényt szokás használni a plafonon lévő csillárban, s a fésülködő asztal körül érdemes csak elhelyezni fehér fényű spot lámpákat. A hálóban az olvasólámpa fénye a falon az ágy fölött vagy mellett vagy az éjjeliszekrényen is a legtöbb esetben egy sárgás fényű lámpa szokott lenni, mely nem ébreszti fel az emberi szervezetet alvás előtt az esetlegesen rikító fény miatt.
 
A dolgozószobában is érdemes sárgás fényű központi világítás használni, viszont az íróasztal környékét már fehér színű világítással, illetve estére szintén sárgás színű izzóval ellátott lámpával szokás megvilágítani.
 

Konyha és fürdő

A konyha és a fürdő olyan helyiségek, ahova egyaránt bemegyünk reggelente felébredni, illetve este is bemegyünk, viszont akkor már alváshoz készülődünk.
 
Emiatt ebbe a két helyiségbe érdemes a csillárba sárgás fényű izzókat helyezni. Ezt a fajta világítást főképp este fogod használni, hiszen ez nem zavarja meg a szervezetedet elalvás előtt.
 
Reggel viszont már más féle fényre lesz szükséged, hiszen a reggel során készülődsz az új napra, így nem árt, ha kapsz egy kis löketet a fehér színű kiegészítő világítás miatt.
 
Ez azt jelenti, hogy a fürdőbe a sárgás fényű csillár mellett érdemes a tükör köré elhelyezni fehér fényű LED spot lámpákat, a konyhába pedig a mosogató, pultok és tűzhely fölé érdemes kialakítani egy kis helyet a pult alatt egy sor LED szalagnak, melyek között vannak már olyan modellek, melyeket csak meg kell érinteni, így ha koszos a kezed nem maszatolod össze.
 

Kamra és WC

A kamrában és a mellékhelyiségben nem nagyon lesz szükséged feladat-megvilágításra, így az esetek többségében elég szokott lenni egy csillár vagy mennyezeti lámpa, természetes, sárga fényű izzóval, hogy ne zavarjon este a fény.
 
Nézz körül kínálatunkban és rendeld meg még ma kedvenc lámpáidat tőlünk, a Villanyleó lámpa webáruháztól!
Villanyleó lámpa webáruház, lámpa webáruház
további blogbejegyzéseink