Az otthonodhoz passzoló állólámpa bármelyik helyiségben megállja a helyét!

2019. május 13.

Az állólámpa dupla feladatkört teljesít puszta jelenlétével, egyrészt esztétikumának köszönhetően kiemelhető vele a tér egy-egy szeglete, még hangsúlyosabbá téve azt, másrészt a pazar fényviszonyok maradéktalanul biztosíthatóak legyen szó esti olvasásról, vagy éppen zokni stoppolásról. Alapvetően ez a kettősség a különböző lámpatípusok esetén egyaránt jelen van, viszont kétségtelen, hogy az álló variáció megjelenése markánsabb, mint mondjuk egy asztali variációé.
 
Éppen ezért érdemes alaposan végig gondolnod, hogy milyen stílusú modell az, ami illeszkedik az otthonod közegéhez és ezzel együtt az ízlésedhez. Egyetlen jó döntéssel nappalid vagy hálószobád, számodra legkedvesebb részét kiemelheted, fényt világítva szépségére, egyediségére. Mindennek tetejében az optimális fényerő biztosítása sem szenvedhet csorbát. A téli hónapokban ez a pozitívum nap, mint nap élvezhető, hiszen amikor már délután négykor sötét van, bizony a legegyszerűbb otthoni ténykedést is fény kell, hogy kísérje.
 
 
A design mellett a funkcionalitás is lényeges!
 
Napjainkban a design milyensége legalább annyira érdemleges és fontos, mint a funkcionalitás és a maximális praktikum. Viszont bármennyire is vonzó az esztétikumra hallgatni elsősorban, azért a hosszútávú elégedettség záloga még mindig a hiánytalan használhatóság.
 
Ahhoz, hogy a választásod ne csak szépségével, hanem hatékonyságával is elvarázsoljon ildomos a mindennapos szokásaidat számításba venned. Nem mindegy például, hogy otthonod melyik zugában szoktál hódolni az olvasásnak, vagy más, szabadidős, fényt igénylő tevékenységednek. Az állítható karos alternatívák nagymértékben hozzájárulhatnak a komfortos időtöltéshez, hiszen úgy állíthatod, ahogy az neked aktuálisan a legkényelmesebb. A fényt így pontosan oda irányíthatod, ahol szükséges, miközben a hangulatmegvilágítás is érvényre jut.
 
Az állólámpa rávilágíthat a lényegre!
 
Otthonod stílusa meghatározó. A lámpa rámutathat közvetlen környezeted egy-egy harmóniát sugárzó elemére, de akár előnytelen fényben is feltüntetheti életteredet, amennyiben stílusában nem passzol a bútorokhoz, textíliákhoz. Az összhang szem előtt tartása ezért kifizetődő stratégia, így ugyanis úgy világíthatod meg a helyiséget, hogy az ténylegesen felragyogjon a fény teremtő erejének köszönhetően.
 
Az állólámpa nemcsak a nappaliban mutat jól!
 
Sokan gondolják úgy, hogy ez a típusú fényforrás alapvetően kizárólag a nappaliban érvényesülhet, de ez az elképzelés a legkevésbé sem állja meg a helyét. Különösen annak fényében, hogy nem egy otthon nélkülözi a nappalit, mint helyiséget és kizárólag a hálószoba vagy éppen a konyha tölti be a központ szerepét.
Ha a hálódba keresel stílusos fényforrást, akkor az álló kialakítású variáció jó szolgálatot tehet neked, akár úgy is, mint kiegészítő hangulatvilágítás. Hiszen ez a típus nemcsak, mint centrum képes fényt csempészni a környezetedbe. Az viszont lényeges, hogyha a szobát beragyogó fényár több típusú lámpából származik, akkor az egyes modellek passzoljanak egymáshoz, hiszen csak így alkothatnak egységes fényharmóniát.
 
A stílus és a funkcionalitás kettőse rávilágít a tényekre!
 
A fényszabályozós kapcsolóval ellátott, változó intenzitású fényerőt biztosító (olykor eltérő színű) égőkkel büszkélkedő állólámpa stílusossága és egyben praktikuma megkérdőjelezhetetlen. A dolgozószobában pontosan ugyanannyira jó szolgálatot tehet a jelenléte, mint a hálóban, vagy nappaliban.
A modern stílusjegyek épp úgy teret kaphatnak a választás során, mint a klasszikus jellemvonások. Egyetlen tényező a meghatározó: az ízlésed. Ha erre figyelsz, figyelembe véve otthonod hangulatát, akkor a fényesen jó választás garantálható.
állólámpa
további blogbejegyzéseink