Csillárok nappaliba

2019. december 16.

Sokaknak okoz gondot megtalálni a legszebb központi fényt a lakásba, így ebben a bejegyzésünkben megnézzük, hogy a különféle stílusú csillárok nappaliba vagy inkább közintézmények aulájába illenek-e.

Csillárok nappaliba - kis belmagasság, kis helyiség esetén

Amikor csillárokról beszélünk, a legtöbb embernek a romantikus stílusú, gyertyafényre emlékeztető káprázatosan szép kialakítású és igen drága modellek jutnak eszébe. Viszont ha az otthonodról van szó, nyilván nem egy olyan modellt fogsz választani, amelyet egész nap csak kerülgetni kell, mert vagy lefejeled, vagy egyszerűen útban van.
 
Szerencsére vannak már olyan modern csillárok nappaliba, amelyeknél a tervezők gondoltak a kis belmagasságra, illetve arra is, hogy a helyiség is sok esetben igen apró méretű lehet.
 
Emiatt kaphatóak olyan csillárok, amelyeknek a lánca igen rövid, és a fénykarok is úgy vannak kialakítva, hogy azt a magasabb családtagok sem tudják lefejelni.
 
Figyelj emiatt a csillár hosszára, beleértve a láncát is, hiszen így elkerülheted azt, hogy útban legyen, vagy zavarja a mindennapos tevékenységeidet.
 
 
Jó példa erre a Geonna 3-as csillárja, hiszen rövid lánca, illetve a csillárkarok kialakítása elegendő helyet hagy még alacsony belmagasság esetén is.
 

Csillárok nappaliba - kis belmagasság, nagy helyiség esetén

Ha a helyiség alapvetően igen tágas, akkor érdemes olyan típusú csillárt választani, amelynek legalább 5 karja van, hogy elegendő fény jusson a helyiség minden pontjára.
 
Viszont mivel a belmagasság ebben az esetben sem valami nagy, fontos, hogy olyan kialakítású modellt válassz, amelynek a magassága nem okoz gondot akkor sem, ha sokan járkálnak a nappaliban.
 
Tehát a helykihasználás a plafonon is fontos, emiatt inkább a szélesebb, nem pedig magasabb modellek közül érdemes válogatnod.
 
 
 
 
 
 
 
Aulába jó példa a Stella 18-as meseszép csillárja, melynek egy ekkora helyiségben elegendő helye van arra, hogy érvényesüljön, de mégse foglaljon el helyet, hiszen egy aulában elegendő hely van egy ilyen stílusú csillárnak.
 
Kis nappaliba, amennyiben nagy a belmagasság, viszont nem érdemes egy ekkora robusztus modellt választanod, mert annyira fel fogja hívni magára a figyelmet, hogy ha csak egy széket teszel a nappaliba, akkor is bútorraktárnak fog kinézni a szoba.
 
 
 
 
 
 
 
 
Válaszd inkább például a kis helyet foglaló, de megfelelő belmagasság esetén választható Pietra 4-es csillárt, mert az európai stílusnak köszönhetően nem kelt majd túl nagy feltűnést, így könnyebb lesz összhangba hoznod a többi bútorral és lámpával.
 
Csillárok nappaliba - nagy belmagasság, nagy helyiség esetén
Ebben az esetben szinte bármilyen modellt választhatsz, csak arra figyelj, hogy lehetőleg nagy, széles és hosszan leérő legyen a kialakítása, különben sok árnyékos terület lesz a nappaliban.
 
Itt főként az ízlésed, a nappalid stílusa, valamint a hangulat, amelyet ki szeretnél alakítani a nappaliban fogja meghatározni azt, hogy melyik stílusú csillár lesz nálad a befutó.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Például a Bruna 6-os csillárjaszinte minden stílusú nappaliba illik, nézd meg, hátha neked is tetszeni fog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
csillárok nappaliba, csillár
további blogbejegyzéseink