Csillár Szegeden? Nézz körbe szegedi csillár boltunkban!

2019. május 06.

De mégis milyen típusú lámpa mellett ildomos letenned a voksodat?
 
Általános érvényű jó válasz nem létezik erre a kérdésre, hiszen ahány ház annyi szokás. Nagyon sokat számít, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott helyiségbe szánod a fényforrást. Egy tágas, alapvetően világos nappali nyilván inkább esztétikus kiegészítőt kíván, mely nem szükséges, hogy erőteljes fénnyel járuljon hozzá a harmóniához, míg egy sötétebb szobában csodára képes az optimális fényviszonyok beállítása. A dekorációs célok nem igénylik a komoly teljesítményt, ám ha a praktikus megfontolás az első, akkor nyilvánvalóan a technikai adatok élveznek prioritást. Egy biztos. A csillár karakterességével erőteljesen befolyásolja a közeget, ahova szánod. Ha a kiválasztott modell stílusában passzol a bútoraidhoz, textíliáidhoz, akkor az összhang garantálható, ami szabad szemmel is jól látható.
 
 
Követni a trend hívó szavát vagy kialakítani az egyedi stílusirányt?
 
Manapság a minimalista trend hódít, de kizárólag az ízlésed mérvadó a választásod során. Ha akarod számításba veheted az aktuális divat diktálta útmutatásokat, de ha úgy tartja kedved, akkor kialakíthatod a saját stílusodat, ami passzol az elképzeléseidhez.
A csillár valódi hangulatmester. Romantikát, vadságot, letisztult formavilágot vagy éppen egyszerűséget vihetsz a tereidbe, pusztán az ideális fényforrásnak köszönhetően. Egy cseppnyi gyertyafényt is életed részévé tehetsz, mégpedig lámpával. A hagyományos megoldás bár vitathatatlanul vonzó, ám nem kicsit veszélyes, lévén napjainkban milliónyi dolog kaphat lángra, ha a gyertyát nem te fújod el, hanem a sors szele. Viszont érthető, ha ez a reneszánsz életérzés szimpatikus a számodra, s szerencsére a kínálatunkban megannyi gyertyapótló variáció közül válogathatsz.
 
Ha a stílus pipa jöhet a típus kiválasztása!
 
Ha felfedezted azt a stílust, ami harmonizál az egyéniségeddel, akkor jöhet a konkrét típus kitalálása. A hozzád illő csillárt Szegeden, személyesen is kiszemelheted, nagy hangsúlyt fektetve a technikai paraméterekre. Hiszen túl az esztétikumon vitathatatlan, hogy a mesterséges fény markánsan megváltoztathatja közvetlen közeged kisugárzását: a bútorok, szőnyegek stb. színvilágát, vagyis otthonod karakterét, ezért a praktikusság preferálása is lényeges momentum.
A belmagasság meghatározó tényező a vásárlásban. A panelek kisebb méretű csillárokat igényelnek, míg a régi típusú társasházak plafonján gyönyörűen mutatnak a hatalmas verziók. Persze köztes megoldás is létezik, amikor a túl nagy alternatíva összenyomná a teret, a túlságosan kicsi pedig kopárságot közvetítene, akkor a minimalista vagy retro modellek segítséget jelenthetnek. Ilyen módon a látótér is felszabadul amellett, hogy az élettér sem szűkül össze.
 
Központi fény mellé hangulatvilágítás?
 
A csillár a központ, már ami a fényforrást illeti - függetlenül attól melyik helyiségbe szánod. Ám ez nem zárja ki a más típusú fényforrások alkalmazását. Sőt. Egy ideálisan megválasztott csillár mellett kiválóan mutathatnak a spotlámpák, ledcsíkok, melyek tökéletesen be és megvilágíthatják a teret. Így ha kevesebb fény is elegendő a számodra, mert mondjuk meditálsz, vagy a sarokban olvasol, akkor a csillárnak nem kell égnie, elegendőek a kiegészítő fények.
Fényerő, funkció és stílus - ez a három jellemző, ha egységet alkot, ha egyéni elvárásaidra szabott, akkor garantált a fényes harmónia.
Csillár Szeged, csillár
további blogbejegyzéseink