Ezeket a mennyezeti csillárokat válaszd, ha alacsony a belmagasság a lakásodban

2019. szeptember 01.

Attól még, hogy alacsony a belmagasság a lakásodban, még nem kell lemondanod a divatos mennyezeti lámpákról, hiszen a legtöbb gyártó egyaránt készít alacsony és magas belmagasságú helyiségekbe is mennyezeti világítást.
 
Ezek állhatnak egy nagy lámpabúrából, illetve a spot világítás elterjedése miatt a spot-karoknak köszönhetően az egyes lámpákat irányítani is lehet, hogy oda menjen a fény, ahova Te szeretnéd. Így mindegy, hogy több elemes vagy egy nagy mennyezeti csillárt szeretnél, Villanyleó csillárboltunkban garantáltan megtalálod azt a modellt, amelyikkel a számodra megfelelő atmoszférát tudod kialakítani az otthonodban.

Repülő csészealj csillár helyett

Ha mindened az optimális helykihasználás, s nem kivétel ez alól a plafon sem, akkor érdemes lehet megnézned az Elda 3-mas mennyezeti lámpáját, a Rolo mennyezeti világítást, vagy a Lucano lámpákat. Ezeket kifejezetten alacsony belmagasságú lakásokba tervezték a dizájnerek, hiszen például a panellakásokban igen gyakori az, hogy egy-egy magasabb családtag vagy barát egyszerűen leviszi a fejével a csillárt.
 
Ezekbe a modellekbe tényleg nem fog beleütközni egyik vendéged sem, hiszen ezek a mennyezeti csillárok szinte pontosan a plafonon vannak, így még a két méteres magassággal megáldott titánok is nyugodtan kihúzhatják magukat, nem lesz sem a csillárnak, sem a fejüknek semmi baja.

Könnyen tisztítható, vázas csillárok

Sokaknak okoz gondot az, hogy a bonyolult kialakítású csillárokat nem érik el, s ha sikerül is találni egy széket vagy létrát, akkor a legtöbb esetben egy rémálom a takarítás. Erre is gondoltak a dizájnerek, hiszen most már lehet kapni olyan modelleket is, amelyek egy vázba vannak foglalva, hogy az egyes spot lámpák ne legyenek közvetlenül kitéve az utcáról érkező egyre nagyobb mennyiségű pornak, szmognak és kosznak.
 
A Monza mennyezeti lámpája, a Merano 2-es mennyezeti világítása, vagy az Iniga 2-es kocka alakú modern mennyezeti lámpája pont így lett kialakítva. A körtéket körülvevő váz, illetve szövet tökéletesen védi a kényesebb alkatrészeket a környezetben lévő portól, így nemcsak könnyű őket tisztán tartani, de sokáig megőrzik eredeti állapotukat is.
 

A loft stílus rajongóinak sem kell csüggedniük

 
 
 
A loft stílus egyszerűen nagyszerű. Merész, de mégis intim, viszont korszakalkotó és megnyugtatóan vadító is. A Girona mennyezeti lámpa egy könnyed megoldás abban az esetben, ha a világítást egyedi, de mégis egyszerű módon szeretnéd megoldani.
 
 

 

 

Van, aki a letisztult részletekért van oda

Ha Te is az a típus vagy, aki teljesen odavan a varázslatosan megmunkált részletekért, ne hagyd ki a múzeumba illő Industrial 3-mas mennyezeti lámpát.
 
Amikor a lágyan megmunkált, de mégis erős fém szerkezet érintkezik az eleganciát sugárzó üvegtestekkel, akkor egyértelmű, hogy a tervezők a minimalista, praktikus és letisztult eleganciát sugárzó igényességre tették a hangsúlyt a termékfejlesztés során.
 
 
 
 
 

Neked melyik mennyezeti világítás tetszik a legjobban?

mennyezeti csillár, modern mennyezeti lámpa, mennyezeti csillár
további blogbejegyzéseink