Ezekkel a csillárokkal és lámpákkal lesz első látásra lenyűgöző az otthonod

2019. szeptember 27.

Amikor házat renoválunk vagy csak újra szeretnénk dekorálni az életterünket, gyakran mindig csak a nagyobb helyiségekre gondolunk, mint a nappali, a háló vagy a konyha. Viszont stilisztikailag és dizájner szempontból is az első benyomást egy otthonról az előszoba vagy hall gyakorolja a legerőteljesebben a látogatókra vagy vendégekre.
Fontos emiatt, hogy az első benyomást adó helyiség, legyen az egy óriási hall vagy egy aprócska kis előszoba, mindig olyan fényben és stílusban jelenjen meg, amely tükrözi a lakók életstílusát, gondolkodásmódját vagy személyiségét.
 
Természetesen nemcsak a vendégeid miatt érdemes elég időt fordítanod az előtér bútorainak és világításának megtervezésére, hanem azért is, mert ez az első helyiség, amivel találkozol, amikor hazaérsz, s ez az utolsó, amit látsz, mielőtt munkába indulsz. Bizony nem mindegy, hogy milyen érzést kelt benned az előszoba hangulata, hiszen ez nagyban képes befolyásolni az aktuális lelkiállapotodat.
 
Mivel a bejárat megvilágítása óriási hatással van az élettér hangulatára is, kövesd a következő 3 egyszerű lépést, ha egy fényesebb, barátságosabb otthonban szeretnél élni.
  
 
  • Tökéletes harmónia egyszerre több lámpával

Különféle fényforrásokkal akkor érdemes játszanod, ha apró az előtered, hiszen így a megfelelő árnyalatú kislámpák vagy csillárok nemcsak barátságos és meghitt hangulatot fognak adni, hanem optikailag megnövelik egy kicsit a teret is.
 
Használhatsz dimmeres lámpákat is, de ha biztosra akarsz menni, akkor próbáld ki az okos izzókat is, amelyeknél lehetőséged van akár 16 millió színárnyalat közül válogatni. Gondolj csak bele, ha egyik nap Twin Peaks hangulatod van, akkor piros fényben úszhat az előszobád, s ha épp egy kis barátságos őszi fényre vágysz, akkor beállíthatsz egy sárgás-narancssárgás árnyalatot is.
 
Amennyiben hosszú és keskeny az előszobád, vigyázz arra, hogy ne tegyél egy vonalba rengeteg ugyanolyan lámpát, mert az kicsit rideg érzetet kelt. Játssz inkább kisebb alakú stílusos függesztékekkel vagy kis helyet foglaló dekoratív fali lámpákkal.
 
  • Fókuszban a személyiséged

Amennyiben van elég belmagasság az előszobádban, feltétlenül próbálj ki egy nagyobb típusú, szépen dekorált csillárt, hiszen ez szokta általában a legjobb benyomást kelteni. Miért? Mert nincs útban, mint egy kisasztal vagy egy cipősszekrény, de mégis mindenki csodájára jár, mert lenyűgöző hatást kelt, amikor belépünk a házba.
 
Ha nagyon apró az előszobád, akkor a tükör mellé elhelyezhetsz egy kis hangulatvilágítást, illetve egy kisebb típusú csillárt a mennyezetre, mely nem lóg le nagyon, illetve nem is foglal sok helyet. A két fény így ki fogja egymást egészíteni, és hely is marad az előszobában tárolt dolgaidnak.
 
  • Ne legyen kietlen, de túlzsúfolt se

Amikor csillárokat, lámpákat választasz az előszobádba, mindig nézd meg azt, hogy milyen bútorok vannak már a hallban, amelyekhez egy óriási csillár esetleg túl sok lenne, vagy egy aprócska fali lámpa pedig túl kevésnek tűnne.
 
Ha van lépcső az előszobában, érdemes lehet a lépcső melletti állványra vagy asztalra tenned egy olyan lámpát, melynek stílusa tükrözi a személyiségedet, illetve használhatsz a lépcső mellett a falon is lámpákat, amelyek kitűnően meg tudják világítani a hallt is.
 
Merj kísérletezni, hogy milyen csillárokkal és lámpákkal tudod majd kialakítani a számodra megfelelő világítást az előtérben, hogy mindig olyan hangulatba érj haza, amiből szívesen is indulsz újra útnak.
 
Nézd meg jelenlegi csillár és lámpa kínálatunkat, s válaszd ki azokat a modelleket, amelyek illenek a személyiségedhez, hangulatodhoz és stílusodhoz.
további blogbejegyzéseink