Milyen csillárok illenek a nappaliba?

2019. március 12.

Mivel a mesterséges fények nagyban tudják befolyásolni a bútorok, szőnyegek és függönyök színét és árnyalatait, így mindenképpen fontos eldöntened, hogy milyen típusú és stílusú csillár kerüljön a nappalidba.
 

Csillarok a nappaliban

 

Figyelj a belmagasságra!

 

Kicsi belmagasság

Itthon a legtöbben alacsony belmagasságú lakásban laknak - elég csak a rengeteg panelre gondolni, amit a háború után húztak fel -, így nekik nem ajánlott hatalmas nagy, akár egy méter magas csillárt választani a nappaliba. Ez azt a hatást keltheti, mintha még alacsonyabban lenne a mennyezet, holott csak a nagy csillár nyomja össze a helyiség méretét.
 
Ebben az esetben mindig a kisebb típusú, alacsony kialakítású csillárokat szoktuk ajánlani, így például a fehérben és feketében is kaphatóPerla 3-mas csillár remek megoldás lehet, ha Te is kisebb belmagasságú lakásban laksz.
 

Nagy belmagasság

Természetesen a családi házakban, illetve a nagyobb, régi típusú gangos lakásokban a belmagasság elérheti akár a 4-6 métert is, így az ekkora lakóházakba még a legnagyobb csillárok is kitűnően mutatnak.
 
Például a modern stílusú akril Ferrara csillár remek választás lehet, ha mindened a letisztult, mégis szofisztikált atmoszféra kialakítása a nappaliba. Amennyiben inkább elegánsabb stílusú csillárt szeretnél, lehet, hogy például a Stella 18-as csillár meseszép kialakítása mellett fogod letenni a voksodat.
 

Közepes belmagasság

Azokban az esetekben, ahol igen nehéz eldönteni, hogy milyen típusú csillár fogja a lehető legoptimálisabban megvilágítani a nappalit, mert egy nagy csillár összenyomná a helyiséget, egy kicsi modell pedig kissé kopár hangulatot eredményezne, akkor érdemes lehet megnézned a minimalista és retro modelleket.
 
Ilyenek például a Valentina 4-es csillárja, melynek izzóit tetszés szerint tudod elforgatni, vagy a Fia 4-es csillárja, hiszen ezeknek a függesztékei alig észrevehetőek, így nem foglalják el a látóteret, illetve az életteret sem kicsinyítik. Ezekből akár többet is felszereltethetsz, hogy minden ponton olyan erősségű fény legyen a nappalidban, amilyet az életstílusod megkíván.
 

Milyen típusú fényre van szükséged a nappaliban?

A legtöbben szeretnek egy központi fényt (pl.: csillár), illetve ezen kívül valamilyen kisebb, hangulatvilágítást is kialakítani (spot lámpák vagy LED csíkok a kandalló körül, olvasólámpa a kanapé vagy fotelek mellett, stb.), hiszen nem kell égnie a nappaliban a csillárnak, ha csak a sarokban olvasol esténként.
 
Amennyiben szereted a hangulatvilágítást, akkor választhatsz dimmeres csillárokat is a nappalidba, amelyekkel könnyedén intim hangulatot tudsz varázsolni este a helyiségben.
 
Tehát mielőtt megvennéd az első modellt, mely elnyeri a tetszésedet, feltétlenül gondold át, hogy milyen típusú fényereje van, mikor és mire fogod használni, illetve, hogy mennyire illik majd a lakás eddigi berendezéséhez, stílusához.
 

Színek és formák

A hatalmas termék kínálatnak köszönhetően egyre nehezebb választani a rengeteg modell közül, így azt szoktuk javasolni, hogy ha nem tudsz dönteni, csinálj egy képet a nappalidról, s egy képszerkesztő program segítségével próbáld bele a csillárokat és lámpákat, hogy melyik milyen hatást keltene.
 
Amennyiben professzionális kezekre bíznád inkább azt, hogy milyen csillár kerüljön a nappalidba, kérheted fényfelmérési szolgáltatásunkat, amelynek árát 100%-ban jóváírjuk a megvásárolt csillár árából, melyet természetesen fel is szerelünk Neked.
csillárt választani a nappaliba, dimmeres csillárok
további blogbejegyzéseink