Milyen típusú függeszték illik hozzád?

2019. május 27.

A természetes fény jelenlétének mértéke is hangsúlyos, hiszen nem mindegy, hogy egy sötét hálószoba vár ragyogást hozó lámpatestre vagy egy szikrázóan világos nappali némi hangulati kiegészítésre. A szokásaid is mérvadóak: hol töltöd a legtöbb idődet, amikor otthon vagy? Mi a kedvenc elfoglaltságod? S mik azok a tevékenységek, amik rendszeresen szerepet vállalnak az életedben? Praktikus vagy esztétikus megfontolásból kutatsz a lámpák fényes birodalmában? Hiszen nem félresöpörhető információ, hogy például a konyhádban a hússzeletelés, zöldségpucolás és gasztro remekelés minden egyes mozzanatát meg kívánod világítani, ezzel segítve a munkádat, vagy csak hangulatjavító fénypászmákra vágysz, melyek testközelbe hozzák a harmóniát - még a fakanál szorongatása közben is.
 
 
A tudatosság megtérülő stratégia a vásárlásban!
 
Ha némileg tanácstalan vagy, hogy merre indulj, akkor két út is áll előtted. Az egyik variáció, hogy szakembereink profi tanácsaira hallgatva alakítod ki otthonod világítását. A folyamat ebben az esetben végtelenül egyszerű: szakértőink helyszíni fényfelméréssel pontos képet alkotnak az adottságokról és ezzel együtt a lehetőségekről, amiket ismertetve rád már csak a választás mozzanata vár. A másik ösvény, hogy aprólékosan összeírod mindazt az információt, amit érdemlegesnek ítélsz a választás szempontjából: az érintett helyiség színvilága (falak, bútorok, textíliák), stílusa (modern, klasszikus, minimalista, romantikus stb.) és az elérni kívánt hatás (hangulatvilágítás vagy teljes fényár biztosítása) egyaránt ide tartoznak. A tudatosság sokat lendíthet az előkészületeken, amiknek a végén olyan elhatározással gazdagíthatod az életedet, mely garantáltan beragyogja az életteredet.
 
A függeszték milyensége csak tőled függ!
 
Egy vagy több izzós modellben gondolkozol? Kiegészítésnek szánod ezt a típust a meglévő fényforrások mellé, vagy uralkodóvá kívánod tenni nappalidban, hálódban vagy történetesen a konyhádban? Mindegyik cél elérhető, megvalósítható, kizárólag tőled függ, hogy melyik forgatókönyvet preferálod.
Amennyiben több lámpa is hozzájárul otthonod bevilágításához, úgy elmaradhatatlanul lényeges, hogy egységet alkossanak, harmóniát teremtve. S ezt nemcsak a megjelenésükre értjük, hanem az általuk teremtett világítás milyenségére. A túl sok fény legalább ugyanannyira előnytelen, mint a túlságosan kevés, s a fényeloszlás mértéke sem mellékes. Rengeteget dobhatsz egy helyiség hangulatán, ha stílusosan válogatod össze a fényes kiegészítőket, de ennek az ellenkezője is igaz, ha a fényviszonyok nem megfelelőek.
 
A függeszték megjelenésének minden részletét te álmodhatod meg!
 
Egyetemesen egyetlen tényező a legfontosabb a kiválasztásnál, hogy ne hozz kompromisszumokat akkor, amikor az ízlésed milyensége a kérdés. Ha te pontosan tudod milyen anyagú, foglalatú, izzójú stb. modell az, ami számodra tökéletes, ami az otthonodhoz illik és ami rávilágít környezeted szépségére, akkor tarts ki az elhatározásod mellett, mert vitathatatlanul ez a jó döntés, ami elégedettséget garantál a számodra: rövid és hosszútávon egyaránt. Így szívednek kedves fényben fürdetheted a tereidet, pontosan úgy, ahogy azt megálmodtad: harmóniát, szabad szemmel is jól látható összhangot és persze ragyogó világosságot teremtve.
függeszték
további blogbejegyzéseink