Most költöztél be új otthonodba? Mutatjuk a Villanyleó csillár webshop legjobb minimalista lámpáit!

2019. április 23.

Érdemes emiatt várnod akár egy hetet is a világítással, hiszen miután az utolsó bútor, függöny és szőnyeg is a helyére került, még nem biztos, hogy tökéletes lesz minden. Ezt néhány nap után úgyis kitapasztalod, így csak ezután érdemes nekiállnod megtervezni az otthonod megvilágítását.
 

Előszoba és folyosó

Az előszobákba érdemes egy kis csillárt, vagy akár egy egyszerűbb függő fénytestet felszerelni, hiszen itt nem töltesz sok időt, csak amíg felveszed a cipőd és a kabátod. Természetesen fontos az, hogy passzoljon a lakás alapfényeihez, illetve a bútorok és az előszoba stílusához is a lámpa.
 
Így olyat érdemes választanod, ami mind színben, stílusban, fényerősségben illetve árnyalatban is megfelel az otthonod hangulatának. A Tirano 3-mas mennyezeti lámpa nem foglal sok helyet, be lehet állítani a fényforrások szögét, kialakítása klasszikus és minimalista stílust sugároz.
 
A folyosóra használhatsz a plafonon egy csillárt, de az is nagyon hangulatos, ha a falakra teszel egy kis hangulatvilágítást egymás mellé, szépen sorban. A Gina 1-es fali lámpa igazi minimalista stílust fog a folyosónak adni, hiszen az egyszerű, de mégis korszakalkotó kialakítás hatalmasat fog dobni az összhatáson.
 

Nappali és étkező

Gyakran ez a két helyiség egy helyen szokott lenni, vagy egymásba nyílnak, viszont az mindkét esetben igaz, hogy szükséged lesz egy vagy két csillárra, illetve állólámpákra vagy fali lámpákra is. Természetesen használhatsz spotlámpákat is a konyhapult megvilágításához, viszont arra ügyelj, hogy az étkező és a nappali közepe jól meg legyen világítva.
 
Villanyleó csillár webshopunkban egyaránt találsz klasszikus és kicsit futurisztikus stílusú, de teljesen minimalista kialakítású fényforrásokat, így a nappaliba vagy az étkezőbe jó megoldás lehet a Donata 3-mas függeszték, vagy a Gabriella 4-es csillár.
 

Háló- és dolgozószoba

Ezekben a helyiségekben fontos szerepet kapnak a spotlámpák, hiszen ha már ágyban vagy, ritkán fogod égetni a nagyvillanyt, elég lesz egy kis olvasólámpa az éjjeliszekrényen, vagy praktikusan az ágy mellett vagy felett a falon.
 
A dolgozószoba is hasonló elveket követ, hiszen itt is egyaránt szükség van egy központi fényforrásra, ami általában egy szép csillár szokott lenni, illetve spotvilágításra is az íróasztalon, a fotelek vagy a kanapé mellett.
 
Az Aida 1-es fali lámpa remek megoldás lehet a hálóba, a dolgozószobában pedig például a Futuro 1-es fali lámpa biztosan remekül fog mutatni.
 
Csillárok tekintetében pedig azt érdemes majd figyelembe venned, hogy mekkora fényre van szükséged, és mennyi ideig, hiszen nem kell hatalmas csillárt választanod, ha naponta vagy 2-szer, 5 percig használod majd.
 
Nagyon népszerű jelenleg a Bona 5-ös csillár, illetve a Gemma 3-mas csillár is sokak kedvence volt az elmúlt években.
 

Fürdő és WC

A fürdőben nagyon fontos, hogy olyan lámpák legyenek felszerelve, amik vízállóak, így ha nem vagy biztos abban, hogy az általad kiválasztott modell rendelkezik-e a megfelelő vízállósági papírokkal, fordulj kollégáinkhoz bizalommal, akik rövid időn belül megválaszolják az e-mailedet, de ha nincs időd, telefonon is tudsz érdeklődni.
 
A fürdőbe emiatt a Faro mennyezeti lámpátajánljuk, a WC-be pedig például a Lagos süllyeszthető keretes lámpáját.
csillár webshop, csillár
további blogbejegyzéseink