Mire érdemes figyelni asztali lámpa vásárláskor?

2019. június 19.

Milyen célra szeretnéd használni az asztali lámpát?

Van, aki csak hangulatvilágítást szeretne, mert nem nagyon használja az otthoni home office-t. Mások csak arra használják az asztali lámpát, hogy számítógépezés közben lássák a klaviatúrát. S vannak olyanok is, akiknek azért kell az új fényforrás, mert sokat olvasnak nyomtatott anyagokat.
 
Fontos itt kiemelni, hogy ha többféle tevékenységre szeretnéd használni az asztali lámpát, akkor olyan modellt válassz, aminek lehet állítani a fényerejét, vagy akár okos izzóval a fény színét és / vagy szórását.
 
Szerencsére a modern asztali lámpák egynél több célra is használhatóak. A gyönyörűen kialakított modern asztali lámpák közül így Te is biztosan ki tudod majd választani azt, amelyik nemcsak esztétikailag, de funkcionálisan is elnyeri a tetszésedet.
 
  
 

Feladat-megvilágítás esetén

Az asztali lámpák legnagyobb csoportja ez, mely egy pontra összpontosítja a fény jelentős részét. Ezt általában azok szokták használni, akik aktívan használják az asztal szinte teljes felületét, így fontos, hogy minden része megfelelő fényt kapjon.
 
Nem mindegy, hogy mekkora méretű modern asztali lámpát választasz, hiszen egy kis íróasztalra nem feltétlenül kell egy hatalmas lámpa, ahogy egy hatalmas íróasztalra sem lenne sok értelme egy apró lámpát kihelyezni.
 
A Siri asztali lámpája kiváló választás lehet egy közepes méretű íróasztalra, hiszen egyszerű, de mégis letisztult stílusa miatt szinte bármilyen irodai vagy otthoni dolgozószobában megállja a helyét.
 
Az Emilia modern asztali lámpája már inkább a nagyobb irodákba való, ahol az asztalon marad elég helye ennek a csodaszép, könnyed eleganciát sugárzó darabnak.
 

Hangulatvilágítás esetén

Nem minden asztali lámpa kerül a dolgozószobába vagy az irodába, így fontos említést tenni az étkezőben, nappaliban lévő szekrényeken vagy a garázsban lévő asztali lámpákról. Ezekben az esetekben inkább a lakásban való tájékozódást segítik ezek a fényforrások, semmint egy kifejezett célt szolgálnának.
 
Ezek a típusú asztali lámpák főként arra szolgálnak, hogy megvilágítsák a lakás bútorait, hogy ne menjünk neki a sötétben a bútorok kieső részeinek, illetve rálássunk a lakásra anélkül, hogy a csillárt vagy a legnagyobb fényforrást kellene használni.
 
Hangulatvilágításra, illetve az esti közlekedés segítésére megfelelő mennyiségű fényt adnak például a Bianca modern asztali lámpái, hiszen nem foglalnak sok helyet, de mégis elég fényt adnak.
 

Figyelj a fényerőre, a fényszórásra és az izzóra

Nem mindegy, hogy milyen színű, milyen erősségű és milyen típusú izzóval használod majd az asztali lámpát, így érdemes lehet megnézned vásárlás előtt, hogy az adott típusú modellbe milyen izzók szerelhetőek fel, hogy egyedire tudd szabni a fényforrás tulajdonságait.
 
Figyelj arra, hogy lehet-e állítani a fényerőt, van-e lehetőség módosítani a fényszórás erősségén, illetve lehet-e tenni bele okos izzót, amivel még könnyebben tudod majd megadni a fényforrás tulajdonságait.
 
Amennyiben kérdésed van a webáruházunkból rendelhető modern asztali lámpákkal kapcsolatban, bátran írj nekünk e-mailt (info[kukac]villanyleo.hu), vagy keress minket telefonon (+36 70 432 8927), hogy segíteni tudjunk kiválasztani a számodra megfelelő modellt.
asztali lámpa, modern asztali lámpák
további blogbejegyzéseink